Skip to content

Memphis Milano kunst

Memphis Milano

Memphis Milano merk

Memphis Milano merk

Opzoek naar kunst van Memphis Milano, dan bent u bij Westside aan het juiste adres.

De eerste collectie van 55 producten van het merk Memphis-Milano, onder leiding van Ettore Sottsass en de artistieke leiding van Barbara Radice, werd op 19 september 1981 in Milaan gepresenteerd in de Arc '74 showroom van Brunella en Mario Godani op nummer 2 Corso Europa. Het merk veroverde snel de aandacht van de pers over de hele wereld. De kunst van het Memphis Milano behoord al jaren tot de vaste collectie van Weststide. 

Memphis Milano Ultrafagola-spiegel

De Italiaanse architect Ettore Sottsass ontwierp de twee meter hoge, roze neonverlichte Ultrafragola-spiegel (een versie van traditionele spiegels gemaakt van verguld hout) in 1970. Het stuk, dat nog steeds in zijn originele mal in Florence wordt geproduceerd, is symbolisch geworden voor de Memphis-designbeweging uit de jaren 80, die de afgelopen jaren een grote heropleving heeft gekend. 

Ultrafagola
Artemide Shogun Tafellamp

Memphis Milano Artemide Shogun Tafellamp

De Artemide Shogun tafellamp is een van de beste en toonaangevende tafellampen die modellen, materialen en vormen in het lichtontwerp verkennen. Het zal uw kamer op een unieke manier verlichten en karakter geven. De tafellamp is verkrijgbaat bij Westside aan de Verwersstraat in 's-Hertogenbosch of via de website. 

Subscribe for newsletter

A supporting statement for your value proposition to encourage customer to complete your CTAs

Shopping Cart